Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Αρκάς

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

Ο ατέρμονας...

Την περασμένη εφτομάδα έκαμα το πρώτο μου μάθημα προγραμματισμού (στη C) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σε κάποια φάση όπως έκαμνεν τη παρουσίαση η καθηγήτρια λαλεί "Αν αλλάξουμε τη τιμή αυτής της μεταβλητής, τότε το πρόγραμμα θα καταλήξει σε ατέρμονα βρόχο". Πωω ρε πούστη μου! Ένιωσα ένα μιξ πράμα ενθουσιασμού τζαι απορίας μαζί. Γιατί πραγματικά εν θυμούμαι την τελευταία φορά που άκουσα θκυο άγνωστες λέξεις μες σε μια πρόταση. Τζαι μάλιστα δίπλα δίπλα.
Τι είναι τωρά ο ατέρμονας βρόχος; Για όσους ξέρουν που προγραμματισμό, ο ατέρμονας βρόχος εν το infinite loop. Για όσους δεν έχουν ιδέα που προγραμματισμό, ο ατέρμονας βρόχος εν το infinite loop. Η ατέλειωτη λούπα. Κατά τον Μπαμπινιώτη...

ατέρμων (επιθ.) - Αυτός που δεν έχει τέλος, ατελείωτος.

Τζαι μερικές φράσεις για να κατανοήσουμε καλύττερα την έννοια της λέξης:

Μωρό μου ατέρμονο.
Τα μάτια σου τ'ατέρμονα.
Τα βράδια τα ατέρμονα που έκλαιγα για σένα.
Νέσκαφε φραπέ, ατέρμονη ευχαρίστηση!


Ο βρόχος εν το λάσο. Ναι τζείνο που βάσταν ο Λούκι Λουκ τζαι έπιαννε τους αδερφούς Ντάλτον. Τζαι η απορία μου... Ποιος αρρωστημένος έκατσε τζαι σκέφτηκε τούντη φράση; Ο οποίος φαντάζουμαι μόλις το σκέφτηκε έλαμπεν η φάτσα του ούλλη τζαι έπιασε μια περήφανη στάση όπως το άγαλμα του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Πρώτον, ούλλες οι γλώσσες του κόσμου εδημιουργηθήκαν με σκοπό τη συνεννόηση, την έκφραση τζαι την επικοινωνία. Τέλος. Τζαι δεύτερον, κάθε γλώσσα εξελίσσεται ανάλογα με τες ανάγκες των αθρώπων που τη χρησιμοποιούν. Τούτη η καύλα που έχουν μερικοί να τα κάμνουν ούλλα σώννει τζαι καλά στα ελληνικά, μόνο σύγχηση προκαλεί τζαι τίποτε άλλο. Θυμούμαι που την τρίτη λυκείου που μας εμαθαίναν για τες προεισαγωγικές κάτι λέξεις του στυλ δερματοστοιξία ( για το ταττου), αμφίψωμο (για το σάντουιτς). Ας συνεννοούνται έτσι μεταξύ τους αφού τη βρίσκουν τζαι ας μας αφήκουν εμάς τους απλούς αμόρφωτους λαϊκους στην ησυχία μας.
Ας οδεύσουν να συνουσιαστούν, οι αυνανιστές.