Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Πρωτομαγιά...

Τελευταίες μέρες σκέφτουμαι ότι εν τζιαιρός για μια νέα εργατική επανάσταση, προσαρμωσμένη στα σημερινά δεδομένα μιας τζαι επεράσαν πάνω που 100 χρόνια που την επανάσταση του Σικάγο. Παρόλο που το οχτώ εν ο αγαπημένος μου αριθμός, οχτώ ώρες για να δουλεύκει κάποιος τη σήμερον ημέρα εν πάρα πολλές. Άσε που τα δικαιώματα που εξασφαλιστήκαν τότε για τον εργαζόμενο λαό καταπατούνται καθημερινά. Πολλοί κάθουνται υποχρεωτικά όβερττάιμ τζαι πιερώννουνται λες τζαι εν κανονική ώρα δουλείας ή εν πιερώννουνται καθόλου.

Το ιδανικόττερο για μένα θα ήταν να δουλεύκαμεν μόνο Τρίτη-Τετάρτη που τες 12 ως τες 3 τζαι 1 με 2 διάλειμμα, αλλά επειδή κανένας εργοδότης εν θα το δεχτεί είπα να προτείνω μια πιο ρεαλιστική λύση.

1) Η δουλειά να γίνει 6ωρη τζαι το διάλειμμα να είναι προαιρετικό τζαι να έσσιει την επιλογή ο εργαζόμενος να κάμνει διάλειμμα όση ώρα θέλει, εώς 4 ώρες (άμα θέλεις να κόψεις κανένα κουρρίν).

2) Ο κατώτατος μισθός να αλλάξει, τζαι να υπολογιστεί λαμβάνοντας υπόψην τες βασικές ανάγκες διατροφής, στέγασης, διασκέδασης τζαι διακοπών.

3) Όβερττάιμ θα υπάρχει μόνον αν επιθυμεί ο εργαζόμενος τζαι θα πληρώνεται γερά πχ. τριπλάσια για καθημερινές, πενταπλάσια για αργίες.

4) Σε καμμιά περίπτωση ο εργαζόμενος δεν θα παίρνει δουλεία για να κάμει σπίτι. Πολλά απλά γιατί έχουμε τζι άλλες δουλείες να κάμουμε.

5) Σε περίπτωση που γίνει η επανάσταση τζαι πετύχει, η ημέρα που θα γιορτάζεται εν ναν μεταφερόμενη πχ. η πρώτη Δευτέρα του Ιούνη κτλ. επειδή εν μαλακία άμα ππέφτει η Πρωτομαγιά Σάββατο ή Κυριακή.

Τούτα για βασικά. Εν να ταν καλά μια φορά το μήνα ο εργοδότης ναν υποχρεωμένος να κάμνει καρναβαλλίστικο ππάρτυ τζαι να ντύννεται πινγκουίνος τζαι να τον περιπαίζουν ούλλοι που γυρώ. Ή μια φορά το μήνα να παίζει ούλλη η εταιρεία χωστόν τζαι να καμμά πάντα ο εργοδότης τζαι να φέφκουν ούλλοι να πιέννουν έσσω τους τζαι να τους γυρέφκει.

Τέλος, σε περίπτωση που εν σας αρέσκει η δουλειά σας τζαι νευριάζετε τζαι ο μάστρος σας παραπονιέται ότι είσαστεν ξενέρωτοι, υπάρχει ένας νέος, απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος να είσαστεν πάντα χαμογελαστοί... δαμέ.

16 σχόλια:

Valentinos Kontoyiannis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
shashoura είπε...

,j poia en i rizika diaforetiki oikonomia oeo?

Χάρος είπε...

Άμα λαλεις εδοκιμάσαν το τζαι ήταν αποτυχία, εννοείς τζίνοι που έχουν την Kellogs είπαν ότι εν αποτυχία. Αν ερωτούσαν τους υπαλλήλους εν νομίζω να απαντούσαν το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

jino me ton ipnon... eshei doulies stin ispania pou to kathieronoun... je en polla ofelimo je gia tous ergates je gia tous ergodotess.. etsi kata tes 3 h energeia peutei katakoryfa je ena kourrouin 1-1:30 wra mporei je nan wfelimo

Valentinos Kontoyiannis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Valentinos Kontoyiannis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Έλατο Χελιδόνι είπε...

Μπορούμε να δοκιμάσουμε το σύστημα της πολικής αρκούδας, να δουλέυκουμε ένα εξάμηνο τζιαι μετά να πέφτουμε σε χειμερία νάρκη. Εν τεσταρισμένο με μεγάλη επιτυχία στους πόλους.

Άλλη ριζική αλλαγή εννα καταργήσουμε τα ριάλλια, ή τουλάχιστον να τα αντικαταστήσουμε με κάτι καλλύττερο, τασιηνόπιττες για παράδειγμα. Ή αέρα.

Valentinos Kontoyiannis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Έλατο Χελιδόνι είπε...

pwned ρε γμτ, πάω να δω ντισκάβερι

Valentinos Kontoyiannis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kontris είπε...

file mou touta pou apetas oi kivernitikoi exounta pou ton thziero pou 1960 pou eginin h dimokratia

Joshoua είπε...

Εν τζιαι εν τέλια λάθος ο Έλατος ρε..
Τσιακκάρετε δαμέ http://www.sandiegozoo.org/animalbytes/t-polar_bear.html
:-)

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Χαροντα είσαι άπεχτος. Έστω τζαι αν οι ιδέες σου είναι λιγάκι υπερβολικές, στην ιδέα είσαι spot on!

Candy Candy είπε...

Χάροντα προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!!

Drapetis είπε...

υπαρχουν εναλλακτικες προτασεις αξιολογησης της ζωης περα απο οποιαδηποε υλικη αξια. στο Μπουταν εχει εισηγηθει παραλληλα με το ΑΕΠ και ο δεικτης Gross National Happiness. κανω quote απευθειας απο Βικι ετσι στα γρηγορα 'Like many moral goals, it is somewhat easier to state than to define'
Ειναι ενα δειγμα ομως οτι υπαρχει δημιουργηκοτητα εκει εξω. Οταν μπει ο ανθρωπος πανω απο το κερδος, ολα ειναι δυνατα.

Barbara είπε...

simfonw me ta xilia :)
me mas tous kathigites intalos enna ginei i fasi omos?