Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Μάλιστα κύριε...

Σαν σήμερα 10 Μαρτίου του 1992 έσβησε ένας που τους μεγαλύττερους συνθέτες (τζαι ερμηνευτές) της ελληνικής λαϊκής μουσικής. Γιώργος Ζαμπέτας. Τεράστια μορφή. Τραούθκια του γνωστά "Ο πιο καλός ο μαθητής", "Ο πενηντάρης", "Που σαι Θανάση", "Μάλιστα κύριε" τζαι άλλα πάρα πάρα πολλά. Τη βιογραφία του μπόρετε να την έβρετε μες το ίντερνετ (έσσιει μια σελίδα για το Ζαμπέτα δαμέ). Απλά να αναφέρω ότι ήταν αυτοδίδακτος μπουζουξιής τζαι επίσης γράφω έναν απόσπασμα που την αυτοβιογραφία του "Γιώργος Ζαμπέτας - Βίος και πολιτεία - και η βρόχα έπιπτε... στρέιτ θρου".

Εν που την εισαγωγή του βιβλίου όπου η δημοσιογράφος που του έκαμνε τες συνεντεύξεις, Ιωάννα Κλειάσιου, μιλά για το τραούδι "Χίλια περιστέρια" του οποίου εν ο στιχουργός.

Το αγαπούσε πολύ αυτό το τραγούδι. Όταν έγινε ο δίσκος και τον έπαιζαν όλα τα ραδιόφωνα και πήγαιναν οι πωλήσεις πολύ καλά, περίμενε πως και πως να τον καλέσει η εταιρεία να του δώσει χρυσό δίσκο. "Τον πρώτο μου χρυσό δίσκο και τον τελευταίο", όπως έλεγε. Και είχε σκηνοθετήσει στο μυαλό του μια φοβερή ιστορία! Φανταζόταν μια ωραία αίθουσα που θα ήταν μαζεμένα όλα τα "πρες" και τα "πλυντήρια ενημέρωσης" και την ώρα της απονομής του δίσκου, θα έβγαζε από την τσέπη του ένα ψαλίδι που κόβει σίδερα και θα τον έκοβε σαν πίτα για να τον μοιράσει! Το πρώτο κομμάτι θα το έδινε σε μένα, το δεύτερο άνηκε στον κόσμο, το τρίτο στην εταιρεία, τα υπόλοιπα στους παρεβρισκόμενους.Δικό του κομμάτι δεν θα κρατούσε. Δεν ήθελε να πάρει χρυσό δίσκο ποτέ! Δεν ήθελε να είναι σαν τους άλλους. "Έτσι κι αλλιώς η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου είναι ο καλύτερος χρυσός δίσκος που μπορεί να πάρει κανείς..." Δεν πρόφτασε όμως να κάνει αυτό το μοναδικό, το ανεκδιήγητο σόου!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

an-te ap-o katooo aptoo radikiiii
ala aaa aintaaa!
an-te ke fumarw-ww ke stigaaarwww
ante to'na poodii paaano st'aloo!

pu "to radiki" tu zampetta pu mu areski polla!

maria t.

Αντρικκος είπε...

RESPECT.

Χάρος είπε...

Γεια σου ρε Μαριάτσα αλανιάρα

Ανώνυμος είπε...

giaa maaass!na pethani o haaroos(men to paris proswpika!)!

maria t.